čtvrtek 24. ledna 2013

Bytový návrhář

Děláte to taky? Že na základě činností, které si vaše děti zrovna oblíbily, jim určujete budoucí povolání?

První je asi vždycky pěvec, že jo, protože to malé mimino nic jiného nedělá, než řve (a spí, ale tím se bohužel živit nedá). Pak se to už asi začne různit. My jsme měli (a pořád máme) bubeníka, něco jako mechanika (rozebere, na co přijde), krotitele dravé zvěře a ještě pár věcí, které už si nepamatuju (asi že už Jája o danou problematiku ztratil zájem).

Novinka tohoto měsíce je bytový návrhář. Doteď mi Jája jenom vyhazoval věci ze šuplíků bez ladu a skladu. Teď ale začal věci přemisťovat, zřejmě aby nám ukázal, jak to má být správně.

Tak například věděli jste, že nejlepší umístění pro noční stolek je uprostřed kuchyně? Věřte mi, bude to hit. Pokud jste poněkud konzervativní, tak stačí ho postavit doprostřed ložnice. Ale rozhodně ne vedle postele, to už je prostě passé.

Dětská židlička se nejlépe vyjímá vedle linky, dva metry od jídelního stolu. Botníky pomalu vycházejí z módy, boty je teď nejlepší ukládat vedle koše na špinavé prádlo. A tak dále, a tak podobně, každý den nový neotřelý nápad.

Má ale chudák smůlu. Jeho matka je prostě nemožná. Vůbec nechápe tyto smělé vize a trvá na původním uspořádání bytu. Prý je to praktičtější, tsss. Prostě mu nerozumí. Mají to ty děti s námi těžké.